Veel Edenaren willen duurzamer leven: 5 tips voor isolatie

Een groeiend aantal inwoners van Ede en omliggende gebieden omarmt duurzaamheid als levensstijl. Deze bewuste keuze manifesteert zich in verschillende vormen, waarbij het isoleren van woningen en het installeren van zonnepanelen populair zijn. Hier volgen vijf handige tips voor Edenaren die hun woningen willen verduurzamen en zo een groenere leefomgeving willen creëren.

Toenemende Duurzaamheidsinteresse sinds de Pandemie: Hoewel duurzaamheid altijd al van belang is geweest, is het opvallend dat sinds de pandemie een groeiend aantal mensen in Nederland, waaronder ook in Ede, de behoefte voelt om groener te leven. Volgens onderzoek van MilieuCentraal heeft sinds die periode één op de drie Nederlanders interesse getoond in duurzaamheid. Een cruciale eerste stap voor een duurzamer leven begint vaak bij huisisolatie.

1. Energie en Kosten Besparen met Dakisolatie: In Ede kunnen diverse delen van een woning worden geïsoleerd, maar een van de meest impactvolle stappen is het isoleren van het dak. Een goed geïsoleerd dak voorkomt warmteverlies en kan aanzienlijke besparingen opleveren. Bijvoorbeeld, in een hoekhuis met een geïsoleerd dak kan gemiddeld € 850 worden bespaard op stookkosten, afhankelijk van de gasprijs op dat moment.

2. Vloerisolatie voor Warmere Voeten: Terwijl een geïsoleerd dak de binnenruimte warm houdt, is het ook belangrijk om naar de vloer te kijken om koude voeten te voorkomen. Vloerisolatie kan op verschillende manieren worden toegepast, zoals het aanbrengen van isolatie op de bestaande vloer of het vervangen van de vloer door een geïsoleerde variant. Vooral woningen met een kruipruimte kunnen profiteren van isolatie aan de onderkant van de vloer.

3. Isolatie van Alle (Spouw)muren: Voor een volledig geïsoleerde woning is het essentieel om niet alleen het dak en de vloer, maar ook de (spouw)muren te isoleren. Voor oudere huizen zonder spouwmuren kan de buitenkant worden geïsoleerd met speciaal isolatiemateriaal, afgewerkt met hout of steenstrips. Bij nieuwere woningen met spouwmuren is spouwmuurisolatie een kosteneffectieve en eenvoudige oplossing, die tot wel € 400 kan besparen bij een tussenwoning.

4. Aandacht voor Kieren en Naden bij Deuren en Ramen: Zelfs met basisisolatie kunnen warmteverliezen optreden via kieren en naden rond deuren en ramen. Investeer in hoogwaardige kozijnen, ramen en deuren met een lage U-waarde voor optimale isolatie. Controleer ook op kieren en naden in oudere huizen en dicht deze af met kit of tochtstrips.

5. HR++(+) Glas als Fundament voor Huisisolatie: Ramen kunnen een aanzienlijk warmteverliespunt zijn. Vervang ramen door HR++ of HR+++ glas voor een effectieve isolatie. Dit glas houdt warmte binnen, kou buiten en werkt geluidsdempend. Voor huizen waar glasvervanging niet mogelijk is, bieden isolerende raamdecoraties zoals dikke gordijnen of rolluiken een alternatieve oplossing.

Bij uwbodemisolatie.nl begrijpen we het belang van duurzaam wonen. Neem vandaag nog contact met ons op voor persoonlijk advies en hoogwaardige isolatiediensten die passen bij uw wensen en woning.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *