isolatiebedrijf-nuenen

Welkom bij ons vooraanstaande isolatiebedrijf in Nuenen en de omgeving.

Wij zijn specialisten op het gebied van isolatiediensten, waaronder spouwmuurisolatie, dakisolatie, bodemisolatie, spouwmuurisolatie foam, spouwmuurvervuiling verwijderen, isolatie subsidie, vloerisolatie, en meer. Op deze pagina vindt u per specialisme meer informatie.

Als experts in Nuenen bieden wij u uitgebreide isolatieoplossingen.

Onze isolatiediensten in Nuenen

Ventilatievoorzieningen:

We installeren ventilatiesystemen om de luchtkwaliteit in uw kruipruimte te verbeteren en vochtproblemen te voorkomen.
Onze isolatiepartners in Nuenen hebben ruime ervaring in het isoleren van verschillende woningtypen. Ze bieden maatwerkoplossingen die aansluiten bij uw behoeften en de kenmerken van uw huis. Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis isolatieadvies op maat.

Wij zijn trots om in Nuenen te kunnen helpen bij het verduurzamen van uw woning. Onze isolatieoplossingen dragen bij aan comfort, energiebesparing en een duurzamere toekomst. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een gepersonaliseerde offerte op maat.

Spouwmuurisolatie in Nuenen

Spouwmuurisolatie is een doeltreffende methode om uw huis energiezuiniger te maken. Onze partners in Nuenen bieden een innovatieve aanpak met hoogwaardige HR+++EPS parels, die nauwkeurig in uw spouwmuur worden aangebracht, waardoor een thermische barrière ontstaat. Hiermee kunt u aanzienlijk besparen op energiekosten en genieten van een comfortabeler huis. Spouwmuurisolatie kan koude plekken en warmteverlies tot het verleden laten behoren. Investeer vandaag nog in hoogwaardige spouwmuurisolatie en ontdek de vele voordelen van spouwmuurisolatie voor uw huis in Nuenen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een gepersonaliseerde offerte op maat voor spouwmuurisolatie. Onze deskundige spouwmuurisolatiepartners in Nuenen kunnen u voorzien van professioneel advies en spouwmuurisolatieoplossingen die bij uw behoeften passen. Spouwmuurisolatie is een duurzame investering die uw huis energiezuiniger maakt. Wilt u meer weten over de voordelen van spouwmuurisolatie? Neem vandaag nog contact met ons op om al uw vragen over spouwmuurisolatie te beantwoorden. Onze spouwmuurisolatie-experts in Nuenen staan klaar om u te helpen bij uw spouwmuurisolatie project. Als u kiest voor spouwmuurisolatie, kiest u voor een efficiënte manier om uw huis te isoleren en uw energiekosten te verlagen. Spouwmuurisolatie biedt vele voordelen, en onze ervaren spouwmuurisolatiepartners in Nuenen zullen ervoor zorgen dat uw spouwmuurisolatieproject soepel en professioneel wordt uitgevoerd. Neem contact op met ons team voor deskundig advies over spouwmuurisolatie en ontdek hoe spouwmuurisolatie uw woning in Nuenen ten goede kan komen. Spouwmuurisolatie is een slimme keuze voor energie-efficiëntie en comfort. Onze spouwmuurisolatiepartners in Nuenen bieden hoogwaardige spouwmuurisolatie oplossingen om de warmte in uw huis te behouden en energie te besparen. Spouwmuurisolatie is de juiste stap om de thermische efficiëntie van uw woning te verbeteren. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over spouwmuurisolatie en een op maat gemaakte offerte.

Door te investeren in spouwmuurisolatie voor je huis in Nuenen, maak je een duurzame keuze om je woning energiezuiniger te maken. Hiermee creëer je een comfortabele en veilige leefomgeving voor jou en je gezin. De meeste huizen in Nuenen die geschikt zijn voor spouwmuurisolatie, zijn doorgaans gebouwd tussen 1920 en 1980. De kosten zijn afhankelijk van factoren zoals de prijs per vierkante meter, het type isolatiemateriaal dat wordt gebruikt en of je ervoor kiest om de isolatie door een professioneel bedrijf te laten uitvoeren.

Niet alle woningen komen in aanmerking voor spouwmuurisolatie. Sommige gebouwen hebben geen spouwmuur. Een spouwmuur bestaat doorgaans uit twee muren met een tussenruimte van 3 tot 6 centimeter. Deze tussenruimte, bekend als ‘de spouw’, kan worden gevuld met isolatiemateriaal. Als je een woning bezit of bewoont die voor 1920 is gebouwd in Nuenen, heeft deze waarschijnlijk geen spouwmuur en is gevelisolatie de enige optie. Over het algemeen hebben woningen die zijn gebouwd tussen de jaren 1960 en begin jaren 1990 een spouwmuur zonder isolatie.

Als je huis in Nuenen is gebouwd tussen 1920 en 1975, is de bestaande spouwmuur hoogstwaarschijnlijk nog niet geïsoleerd. Gelukkig kan deze vorm van isolatie vrij eenvoudig worden verbeterd. Dit kun je laten uitvoeren door een professioneel isolatiebedrijf. Het isolatiemateriaal wordt aangebracht vanaf de buitenkant van de woning. Vakkundige medewerkers maken gaatjes in de voegen en spuiten de isolatie daar doorheen. Na voltooiing worden de gaatjes op een manier gedicht die naadloos aansluit bij de voegen, zodat je niets meer ziet van de ingreep.”

Het beoordelen van de kwaliteit van een isolatiebedrijf waar je nog nooit mee hebt samengewerkt, kan een lastige opgave zijn. Gelukkig zijn er keurmerken in het leven geroepen om je te helpen een eerlijk beeld te krijgen van de werkzaamheden en materialen die worden gebruikt door isolatiebedrijven in Nuenen. Hieronder worden enkele van deze keurmerken toegelicht, inclusief hun betekenis.

VENIN-certificering

Isolatiebedrijven in Nuenen die spouwmuurisolatie, vloerisolatie, buitengevelisolatie, bodemisolatie of dakisolatie uitvoeren, dienen minstens één jaar gecertificeerd te zijn door een door VENIN erkende certificerende instelling. VENIN-leden worden regelmatig gecontroleerd op de materialen die ze gebruiken en de nauwkeurigheid van hun isolatiewerkzaamheden. Door te kiezen voor een VENIN-lid, krijg je een garantie van minimaal tien jaar op je spouwmuurisolatie, met de zekerheid dat hoogwaardige materialen worden gebruikt.

IKOB-BKB-certificering

Dit keurmerk wordt uitgegeven door het instituut voor keuring en onderzoek van bouwmaterialen, samen met BV Kwaliteitsverklaringen Bouw.

KOMO-certificaten

Het KOMO-keurmerk staat garant voor naleving van alle markt- en overheidseisen. KOMO certificeert kwaliteit voor producten, realisatieprocessen, diensten en personen in de woning-, infra-, water- en utiliteitsbouw. KOMO staat voor vertrouwen, duurzaamheid, innovatie en kostenbesparing. Als je jouw isolatiewerkzaamheden laat uitvoeren door een KOMO-gecertificeerd isolatiebedrijf in Nuenen, ben je verzekerd van kwaliteit.

Service

Goede service is een waardevolle eigenschap voor een isolatiebedrijf in Nuenen. Het kan je veel zorgen besparen, zoals regelwerk, opruimen en inspectie van de spouw. Sommige bedrijven bieden zelfs extra diensten, zoals het ophalen van geleverde pallets, bijvoorbeeld Pluimers.

Garantie

Het is van groot belang om aandacht te besteden aan de garantie die een isolatiebedrijf in Nuenen biedt. Gecertificeerde bedrijven die aangesloten zijn bij een vakvereniging kunnen meestal tien jaar garantie bieden aan hun klanten. Dit geeft vertrouwen dat de isolatie op de juiste manier wordt uitgevoerd. Garantie is essentieel voor spouwmuurisolatie om mogelijke problemen zoals vochtdoorslag, koudebruggen, schimmel en rot te voorkomen of op te lossen.

Prijs

Het is begrijpelijk dat de prijs een belangrijke overweging is, vooral als je een beperkt budget hebt. Het is essentieel om te zoeken naar de juiste balans tussen kwaliteit en prijs. Het doel is om een isolatiebedrijf in Nuenen te vinden dat de gewenste kwaliteit, service en garantie biedt tegen de beste prijs. Het uiteindelijke doel is om hoogwaardige isolatie te krijgen voor een concurrerende prijs.

Invloed van Koudebruggen en de Rol van Spouwmuurisolatie bij Vochtproblemen in Nuenen

Koudebruggen zijn vaak een vooraanstaande oorzaak van vochtproblemen in woningen in Nuenen. Gelukkig zijn er stappen die je kunt ondernemen om deze problemen aan te pakken, zoals het bevorderen van voldoende ventilatie en luchtcirculatie. Dagelijks produceert een gemiddeld huishouden bijna 10 liter vocht, vooral tijdens het koken, douchen en zelfs door simpelweg te ademen.

Om vochtproblemen te verminderen, is het verstandig om tijdens het koken deksels op pannen te houden en na het douchen grondig te ventileren. Het handhaven van een luchtvochtigheid van onder de 60% in je huis is van essentieel belang voor een gezond binnenklimaat. Daarnaast speelt spouwmuurisolatie in Nuenen een cruciale rol. Zonder voldoende spouwmuurisolatie kan vocht zich ophopen en condenseren, wat kan leiden tot schimmel- en bacteriegroei op diverse oppervlakken. Als je wel spouwmuurisolatie hebt, wordt vocht buiten de spouw gehouden, waardoor de kans op schimmelvorming aanzienlijk wordt verkleind. Regelmatige ventilatie is ook van groot belang om te zorgen voor een constante toevoer van frisse lucht in je woning.

Investeer in spouwmuurisolatie in Nuenen om vochtproblemen te voorkomen en een gezond binnenklimaat te behouden. Vochtproblemen in je huis kunnen namelijk snel schade veroorzaken aan houtwerk, verf, behang, meubels en, bovenal, aan je gezondheid. Vocht creëert namelijk een gunstige omgeving voor schimmels, bacteriën en huisstofmijt. Het is van cruciaal belang om de oorsprong van deze vochtproblemen te achterhalen en aan te pakken. Deze problemen kunnen het gevolg zijn van optrekkend vocht, infiltratie van regenwater, lekkende leidingen of condensatie. Overweeg dus zeker spouwmuurisolatie als een effectieve preventieve maatregel om vochtproblemen voor uw wonining in Nuenen te voorkomen.

 1. Geen sloopwerk, hinder of overlast: Spouwmuurisolatie kan worden uitgevoerd zonder dat je muren hoeven te worden afgebroken of grote verbouwingen moeten plaatsvinden. Dit minimaliseert de overlast en verstoring in je huis tijdens de installatie.

 2. Snelle installatie op dezelfde dag: De meeste spouwmuurisolatieprojecten kunnen in één dag worden voltooid, waardoor het een efficiënte en tijdbesparende isolatiemethode is.

 3. Korte terugverdientijd: De investering in spouwmuurisolatie kan zichzelf binnen 2 tot 5 jaar terugbetalen door de besparingen op energiekosten. Na deze periode profiteer je van lagere maandelijkse energierekeningen.

 4. Lagere maandelijkse energiekosten: Goed geïsoleerde spouwmuren verminderen warmteverlies, waardoor je minder hoeft te stoken om je huis op een comfortabele temperatuur te houden. Dit leidt tot lagere energiekosten.

 5. Mogelijkheid om subsidies te benutten: In sommige regio’s en landen zijn er subsidies of financiële incentives beschikbaar om energiebesparende maatregelen, zoals spouwmuurisolatie, aan te moedigen. Het benutten van deze subsidies kan de kosten verder verlagen.

 6. Verhoging van de waarde van je woning: Een goed geïsoleerde woning is aantrekkelijker voor kopers en kan resulteren in een hogere woningwaarde. Dit kan vooral gunstig zijn als je ooit besluit je huis te verkopen.

Nuenen: Glaswol is een veelgebruikt isolatiemateriaal vanwege zijn goede isolerende eigenschappen. Het is beschikbaar in verschillende vormen, waaronder isolatierollen en vlokken voor spouwmuurisolatie. Het is brandveilig en relatief betaalbaar. Glaswol is ook bekend om geluidsdempende eigenschappen.

Nuenen: PUR spouwmuurisolatie: PUR (Polyurethaanschuim) is een efficiënt isolatiemateriaal dat de spouwmuur goed kan vullen en kieren afdichten. Het biedt uitstekende vochtwering en thermische isolatie. Echter, een nadeel van PUR is dat het moeilijk te recyclen is en sommige soorten PUR-schuim kunnen potentieel ongezonde stoffen bevatten. Het is belangrijk om te overwegen welk type PUR-schuim wordt gebruikt en mogelijke gezondheidsrisico’s te bespreken met professionals.

Nuenen: Steenwol: Steenwol is vergelijkbaar met glaswol in termen van isolatie, maar heeft de extra eigenschap van geluidsisolatie. Het kan echter aantrekkelijker zijn voor ongedierte in vergelijking met andere materialen.

Nuenen: EPS Parels: EPS staat voor geëxpandeerd polystyreen. Deze parels zijn lichtgewicht en hebben goede milieuvriendelijke eigenschappen. Ze verminderen vochtproblemen in de spouwmuur en kunnen een goede optie zijn als je specifieke eisen hebt met betrekking tot vochtwering. Houd er rekening mee dat EPS-parels over het algemeen minder goed presteren op het gebied van geluidsisolatie en brandveiligheid in vergelijking met andere materialen.

Bij de keuze voor spouwmuurisolatie in Nuenen is het belangrijk om rekening te houden met je specifieke behoeften, budget en milieuvriendelijkheid. Overleg altijd met een professionele isolatie-installateur om te bepalen welk isolatiemateriaal het meest geschikt is voor jouw situatie.

 
 
 
 1. Controleer de geschiktheid van je muren: Niet alle spouwmuren zijn geschikt voor isolatie. Daarom is het raadzaam om altijd een gespecialiseerde aannemer of isolatiebedrijf in Nuenen te raadplegen om te bepalen of je muren aan de vereiste voorwaarden voldoen. Een grondige inspectie van de buitengevel is ook essentieel om een nauwkeurige offerte te ontvangen.

 2. Check de isolatiestatus van je spouwmuur: Als je spouwmuur nog niet geïsoleerd is, is het mogelijk om isolatiemateriaal aan te brengen. Vooral huizen gebouwd tussen 1920 en 1975 werden vaak zonder isolatie in de spouw opgetrokken. De isolatie van spouwmuren in woningen gebouwd tussen 1976 en 1988 kan vaak verbeterd worden. Woningen vanaf 1989 hebben doorgaans al goede gevelisolatie.

 3. Zorg voor een schone spouw: Het is van cruciaal belang dat er geen puin of cementresten in de spouw aanwezig zijn, omdat isolatiemateriaal hier niet goed op kan hechten. Onbehandelde spouwmuren met isolatie vertonen vaak ‘koudebruggen’, wat tot vochtproblemen kan leiden. Laat de aannemer dit grondig inspecteren voorafgaand aan de isolatiewerkzaamheden.

 4. Controleer het voegwerk: Om te voorkomen dat regenwater in de nieuw geïsoleerde spouwmuur terechtkomt, is het van belang dat zowel het voegwerk als de waterkering rondom kozijnen, goten en het dak in goede staat verkeren. Infiltratie van regenwater in de spouw kan vochtproblemen in je huis veroorzaken.

 5. Let op de ventilatie van de kruipruimte: Vaak wordt ventilatie geregeld via de spouwmuur. Na de isolatie van de spouwmuur in Nuenen zal de aannemer nieuwe ventilatiekanalen moeten aanleggen voor de kruipruimte. Zorg ervoor dat deze ventilatie adequaat wordt geregeld om vochtproblemen te voorkomen

De prijs van spouwmuurisolatie per vierkante meter

Het investeren in spouwmuurisolatie is een verstandige keuze. Het leidt tot aanzienlijke besparingen op uw elektriciteits- en gasrekeningen. Bovendien verhoogt het de waarde van uw woning en verbetert het uw energielabel, wat tegenwoordig verplicht is bij verkoop of verhuur van uw woning. Maar wat zijn eigenlijk de kosten voor het isoleren van uw spouwmuren? Ontdek het in dit artikel en bespaar geld met handige tips.

Tips:

 1. Vergelijken is besparen. Vraag vrijblijvend offertes op bij maximaal 6 lokale bedrijven, vergelijk ze en bespaar tot wel 30%.
 2. Wist u dat u mogelijk in aanmerking komt voor subsidies?

Bekijk de prijzen van spouwmuurisolatie in detail

Wanneer u de prijzen van verschillende aanbieders vergelijkt, zult u al snel merken dat de prijs per vierkante meter voor spouwmuurisolatie afhankelijk is van factoren zoals de dikte van de spouw en het totale muuroppervlak. Daarnaast kunnen de kosten voor transport, de algehele gevelconditie en de staat van de spouwmuren variëren tussen verschillende bedrijven. Zorg ervoor dat eventuele aanwezige scheuren in de muur worden gerepareerd voordat de isolatiewerkzaamheden beginnen.

Overzicht van verschillende soorten isolatiematerialen

Naast kwaliteitsverschillen zijn er ook verschillen in de geschiktheid van diverse isolatiematerialen voor uw specifieke spouwmuur. Niet elke spouwmuur is hetzelfde, en een specialist zal altijd adviseren welk materiaal het meest geschikt is voor uw isolatiebehoeften.

 1. Glaswol prijs voor spouwmuurisolatie: Glaswol is een bekend isolatiemateriaal dat op verschillende plaatsen in de woning wordt toegepast. Het wordt meestal in vlokken gebruikt voor spouwmuurisolatie. De gemiddelde prijs per vierkante meter varieert tussen € 15 en € 20.

 2. Kosten PUR schuim voor spouwmuurisolatie: PUR schuim is uitstekend geschikt voor thermische isolatie. Het is een goede keuze voor smalle spouwmuren en zelfs vervuilde spouwmuren kunnen met PUR schuim worden geïsoleerd. De kosten liggen tussen € 25 en € 30 per vierkante meter.

 3. Prijs van EPS Parels (HR++): Voor het isoleren van spouwmuren worden steeds vaker zwarte EPS parels gebruikt. Dit isolatiemateriaal is milieuvriendelijk en vult de spouw uitstekend. De kosten bedragen ongeveer € 20 tot € 25 per vierkante meter.

De investering in spouwmuurisolatie terugverdienen

Wanneer u overweegt te investeren, is het belangrijk te weten binnen welke termijn u uw investering kunt terugverdienen. De kosten van spouwmuurisolatie vallen over het algemeen mee, en u kunt verwachten dat u deze investering binnen drie tot vijf jaar terugverdient. Direct na de isolatiewerkzaamheden begint u met het besparen op uw energieverbruik.

Herstel van spouwmuurisolatie met foam in Nuenen:

Veel woningen in Nuenen, gebouwd tussen 1975 en 1991, hebben mogelijk verouderde spouwmuurisolatie die niet meer voldoet aan moderne normen. Onze gespecialiseerde partners hebben innovatieve materialen ontwikkeld om deze woningen van hoogwaardige na-isolatie te voorzien met behulp van Foam isolatie. We begrijpen dat spouwmuurisolatie essentieel is voor de energie-efficiëntie van uw huis. Daarom bieden wij specifieke oplossingen voor het herstel en de upgrade van bestaande spouwmuurisolatie met Foam isolatie. Het herstel van spouwmuurisolatie met Foam is een slimme investering om energiekosten te verlagen en uw wooncomfort te verbeteren. Onze experts in Nuenen zijn bekwaam in het herstellen en verbeteren van spouwmuurisolatie met Foam isolatie, zodat u kunt genieten van een optimaal geïsoleerd huis.
Wilt u weten of u in aanmerking komt voor subsidie van de Rijksoverheid? Bij het nemen van twee of meer isolatiemaatregelen, zoals herstel van spouwmuurisolatie met Foam, komt u mogelijk in aanmerking voor financiële ondersteuning van de overheid. Dit kan u helpen uw investering in spouwmuurisolatie nog aantrekkelijker te maken. Aarzel niet langer en investeer vandaag nog in de energie-efficiëntie van uw huis. Laat ons team in Nuenen u voorzien van een op maat gemaakte offerte voor het herstel van uw spouwmuurisolatie met Foam en ontdek de voordelen van deze moderne isolatietechnologie.

Waarom kiezen voor natuurvriendelijke isolatie in Nuenen?

Bij traditionele methoden voor het isoleren van spouwmuren of daken kunnen onbedoeld kleine vogels en vleermuizen het slachtoffer worden. Wat velen niet weten, is dat dit in strijd is met de Wet natuurbescherming, waarin dit verboden is. Natuurvriendelijke isolatie biedt een duurzaam alternatief waarmee u zowel de biodiversiteit als het klimaat kunt beschermen. Kies voor natuurvriendelijke isolatie en draag bij aan het behoud van de natuur in Nuenen. Ontdek vandaag nog de voordelen van natuurvriendelijke isolatie voor uw woning in Nuenen. Neem contact met ons op voor meer informatie over natuurvriendelijke isolatiemogelijkheden.

Wilt u genieten van een aangenamere woonomgeving, besparen op energiekosten en de problemen in uw kruipruimte effectief aanpakken?

Dan is het de hoogste tijd om actie te ondernemen. Vraag nu een offerte aan om te ontdekken hoe bodemisolatie in Nuenen uw woning kan verbeteren. Kies voor het comfort en de efficiëntie van bodemisolatie, verzorgd door onze betrouwbare partners. Met bodemisolatie kunt u niet alleen genieten van een comfortabeler huis, maar ook bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Laat deze kans niet aan u voorbijgaan. Investeer in uw huis en leefomgeving door te kiezen voor bodemisolatie in Nuenen. De eerste stap naar een gezonder, comfortabeler, en energiezuiniger huis begint hier.

 Vraag nu een offerte aan en laat onze partners u gratis adviseren over bodemisolatie en eventuele subsidies die beschikbaar zijn voor uw situatie. Grijp deze kans en maak van uw huis in Nuenen de ideale plek om te wonen.

Zoek je professioneel isolatieadvies offerte in Nuenen?

Onze ervaren experts staan voor je klaar om deskundig advies te geven over diverse isolatievraagstukken, zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, spouwmuur herstel, spouwmuurisolatie foam, dakisolatie en vloerisolatie. Wij begrijpen dat isolatie een belangrijke rol speelt in het verbeteren van de energie-efficiëntie van je huis, wat uiteindelijk kan leiden tot aanzienlijke besparingen op je energierekening. Of je nu wilt investeren in dakisolatie om je huis te beschermen tegen extreme weersomstandigheden, spouwmuurisolatie wilt om warmteverlies te verminderen, of spouwmuurisolatie wilt herstellen om de prestaties van je huidige isolatie te verbeteren, wij bieden de juiste oplossingen voor jou.
Ons team van experts kan je begeleiden bij het kiezen van de juiste isolatiematerialen en -methoden die het beste bij jouw woning passen. We begrijpen dat elke situatie uniek is en dat er geen one-size-fits-all oplossing is als het gaat om isolatie. Daarom bieden wij op maat gemaakt isolatieadvies in Nuenen om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke resultaten behaalt.
Wil je weten hoeveel het kost om je huis te isoleren volgens de nieuwste normen? Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan en ontdek hoe betaalbaar het is om je huis te voorzien van hoogwaardige isolatie. Onze offertes zijn transparant en bevatten gedetailleerde informatie over de kosten en de werkzaamheden die nodig zijn om de isolatie te verbeteren. We staan voor je klaar om je te helpen bij elke stap van het proces, van advies tot installatie. Maak je huis comfortabeler en duurzamer met isolatieadvies in Nuenen en vraag nu een offerte aan. Wij zijn er om je te helpen.

Inwoners van Nuenen hebben reden tot blijdschap, want vanaf 24 januari 2023 opent een unieke kans om hun woningen te verduurzamen en tegelijkertijd aanzienlijk te besparen je kan er gebruik van maken tot en met december 2024

 De introductie van de ISDE-subsidie (Investeringssubsidie duurzame energie) voor woningisolatie betekent dat eigenaar-bewoners van huizen in Nuenen kunnen profiteren van financiële ondersteuning om hun huis energiezuiniger te maken.

Waarom Is Dit Zo Belangrijk?

Met stijgende energiekosten en een groeiend bewustzijn van de milieueffecten van energiegebruik, is het optimaliseren van de isolatie van uw woning niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee.

De ISDE-subsidie biedt Nuenense huiseigenaren een uitgelezen kans om hun woningen energiezuiniger te maken en daarmee de energierekening aanzienlijk te verlagen.

Hoe Werkt de Subsidie?

Het mooie aan deze regeling is dat u al in aanmerking komt voor subsidie als u slechts één isolatiemaatregel treft. Dit kan variëren van het isoleren van uw dak, muren of vloer tot het plaatsen van hoogrendementsglas. Of u nu een oudere woning heeft die wel wat aandacht kan gebruiken of een modern huis wilt voorzien van de nieuwste isolatietechnologie, de ISDE-subsidie is er voor u.
Gratis Advies van Onze Isolatie Experts

Wij begrijpen dat het kiezen van de juiste isolatiemaatregelen en het aanvragen van subsidie ingewikkeld kan lijken. Daarom bieden wij inwoners van Nuenen gratis en vrijblijvend advies. Onze deskundige isolatieadviseurs staan klaar om uw woning te beoordelen en de beste isolatieoplossingen voor uw situatie aan te bevelen. Ze zullen u ook helpen bij het identificeren of u in aanmerking komt voor deze waardevolle energiesubsidie.

Aan de Slag met Woningisolatie in Nuenen

Laat deze kans niet voorbijgaan. Met de ISDE-subsidie kunt u niet alleen bijdragen aan een duurzamere toekomst, maar ook besparen op uw energiekosten. Neem vandaag nog contact met ons op voor uw gratis isolatieadvies en ontdek hoe u kunt profiteren van de ISDE-subsidie om uw woning in Nuenen te isoleren. Verduurzaam uw huis, bespaar op energie en geniet van een comfortabeler woonklimaat met de ISDE-subsidie voor isolatie in Nuenen. Doe de eerste stap naar een groenere toekomst!
Goed nieuws voor Nuenense huiseigenaren! Vanaf 24 januari 2023 is het mogelijk om aanspraak te maken op financiële steun voor het isoleren van uw woning. Deze geweldige kans stelt u in staat om op een kosteneffectieve manier bij te dragen aan een duurzame toekomst, terwijl u profiteert van lagere energiekosten.

Waarom Is Woningisolatie Zo Cruciaal?

De voordelen van woningisolatie zijn tweeledig. Allereerst helpt het het milieu door de CO2-uitstoot te verminderen, wat cruciaal is voor een duurzamere toekomst. Ten tweede, het zorgt voor een flinke daling in uw energierekening, wat gunstig is voor uw financiën.

Eén Maatregel, Talloze Voordelen

U hoeft geen uitgebreide renovaties uit te voeren om van de subsidie te profiteren. Zelfs als u slechts één isolatiemaatregel neemt, zoals dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie of hoogrendementsglas, komt u al in aanmerking voor deze waardevolle subsidie. Dit maakt het proces toegankelijk voor alle Nuenense huiseigenaren, ongeacht de omvang van de isolatiewerkzaamheden.

Deskundig Advies Binnen Handbereik

We begrijpen dat het selecteren van de juiste isolatiemaatregelen en het aanvragen van subsidie enigszins overweldigend kan zijn. Daarom staan onze ervaren isolatieadviseurs voor u klaar. Zij bieden gratis en vrijblijvend advies, waarbij ze uw woning in Nuenen grondig inspecteren om de meest geschikte isolatieoplossingen te identificeren. Bovendien beoordelen ze uw subsidiemogelijkheden om ervoor te zorgen dat u het maximale voordeel haalt uit deze energiesubsidie.

Investeer in Uw Woning en de Toekomst

Waarom wachten? Deze subsidie is een kans die u niet wilt missen. Het is de perfecte gelegenheid om uw woning te verduurzamen, de energiekosten te verlagen en tegelijkertijd een positieve impact te hebben op het milieu. Neem vandaag nog contact met ons op voor deskundig isolatieadvies en ontdek hoe u kunt profiteren van de ISDE-subsidie voor woningisolatie in Nuenen. Investeer in uw huis, bespaar op energiekosten en draag bij aan een schonere, groenere toekomst met de ISDE-subsidie. Samen maken we een verschil!

Oudere huizen gebouwd in de jaren ’70 hebben vaak te maken met verouderde spouwmuurisolatie, een erfenis van de oliecrisis van 1973.

Mensen begonnen destijds met het isoleren van hun spouwmuren om warmteverlies te verminderen. Echter, de gebruikte isolatiemethoden en -materialen voldoen niet meer aan de moderne normen en eisen. Als bewoner van een ouderhuis in Nuenen kunt u daarom geconfronteerd worden met verouderde spouwmuurisolatie, wat resulteert in een lage isolatiewaarde en andere problemen vanwege onjuiste installatie van het isolatiemateriaal.

Onze Effectieve Oplossing
Voor degenen die te maken hebben met verouderde spouwmuurisolatie en deze willen upgraden, biedt ons isolatiebedrijf in Nuenen de perfecte oplossing. Het verwijderen van verouderde spouwmuurisolatie is een taak die u met een gerust hart aan ons ervaren team kunt toevertrouwen. Wij zijn gespecialiseerd in het verwijderen van isolatiematerialen zoals UF-schuim, steenwol en glaswol. Door oude isolatie te vervangen door hoogwaardige isolatiematerialen, verbetert u aanzienlijk uw wooncomfort. Met onze expertise zorgen wij ervoor dat uw huis in Nuenen weer voldoet aan de nieuwste isolatienormen.

spouwmuurisolatie goed voor energielabel

Spouwmuurisolatie Verwijderen in Nuenen: Een Slimme Stap naar Energiezuinigheid

Spouwmuurisolatie verwijderen in Nuenen is een essentiële stap om uw huis klaar te maken voor een energiezuinige toekomst. Vaak bestaat de uitdaging uit het verwijderen van verouderde materialen, zoals UF schuim, glaswol of steenwol vlokken, die niet meer aan de huidige isolatienormen voldoen. Maar

waarom is het vervangen van isolatie zo belangrijk?
Verouderde isolatie in uw spouwmuur kan leiden tot warmteverlies, waardoor u onnodig hoge energierekeningen betaalt. Bovendien kan het uw wooncomfort verminderen, met koude plekken en tocht in uw huis tot gevolg. Daarom is het van groot belang om verouderde spouwmuurisolatie te verwijderen en te vervangen door moderne, hoogwaardige isolatiematerialen.
Onze specialisten in Nuenen beschikken over speciaal ontworpen apparatuur waarmee oude isolatie als het ware uit de muur wordt gezogen, zonder schade aan uw woning aan te richten. Ze hebben ruime ervaring op dit gebied en kunnen u helpen om uw huis te voorzien van de best mogelijke isolatie.
Het verwijderen van spouwmuurisolatie in Nuenen is een verstandige keuze om uw woning te upgraden naar de nieuwste energienormen. 
Investeer in comfort, bespaar op energie en maak uw huis klaar voor de toekomst met onze spouwmuurisolatie verwijdering service in Nuenen. Vraag nu een offerte aan om te ontdekken hoe u uw woning kunt transformeren en profiteren van moderne isolatienormen. Maak uw huis klaar voor een energiezuinige toekomst en kies voor spouwmuurisolatie verwijderen in Nuenen!

Bodemisolatie in Nuenen: Verbeter uw Wooncomfort en Bespaar op Energiekosten

Wanneer u in het prachtige Nuenen woont, kunt u genieten van de charme en historische waarde van oudere huizen. Echter, deze oudere woningen kunnen vaak gepaard gaan met vervelende problemen zoals vochtproblemen, tocht, en schimmels in de kruipruimte. Huizen die vóór 1988 zijn gebouwd, zijn meestal slecht geïsoleerd, wat kan leiden tot onaangename gevolgen zoals een muffe geur, koude vloeren, en schimmelvorming in uw huis. Daarnaast kunnen hout- of betonrot en roestende leidingen de algehele conditie van uw huis aantasten.
Gelukkig is er een effectieve oplossing voor deze problemen: bodemisolatie. Het is de ideale manier om uw wooncomfort te verbeteren en tegelijkertijd te besparen op energiekosten. Bodemisolatie is niet alleen toepasbaar in ondiepe kruipruimtes, maar vrijwel in elke kruipruimte, en het kan de kwaliteit van uw huis aanzienlijk verbeteren.

U heeft waarschijnlijk wel eens gehoord van kruipruimte isolatie, maar het is belangrijk om te weten dat er twee benaderingen zijn voor het isoleren van de kruipruimte: vloerisolatie en bodemisolatie. In sommige oudere woningen is vloerisolatie niet mogelijk vanwege een te ondiepe kruipruimte, waardoor onze vakmensen de isolatie niet kunnen aanbrengen. In dergelijke situaties biedt bodemisolatie vaak wel een passende oplossing. Het is een veelzijdige methode die zelfs in de meest uitdagende situaties kan worden toegepast.

kosten bodemisolatie

Verschillende Opties voor Dakisolatie in Nuenen

Bij het overwegen van dakisolatie in Nuenen, zijn er verschillende soorten dakisolatie waaruit je kunt kiezen. Je keuze hangt af van verschillende factoren, zoals de beschikbare ruimte, je budget en of er al dan niet een onderdak aanwezig is. Hieronder geven we een overzicht van de meest gebruikte materialen voor dakisolatie en de bijbehorende kosten per vierkante meter.

Aangezien warmte de neiging heeft om omhoog te stijgen, kan tot wel 25% van de warmte in een woning verloren gaan via een niet-geïsoleerd dak. Het investeren in dakisolatie is daarom een van de meest effectieve maatregelen om energie te besparen in je woning. Maar welke soorten dakisolatie zijn er beschikbaar? Wat zijn de kosten? En kom je in aanmerking voor subsidies voor dakisolatie? Je vindt alle antwoorden in dit artikel.

 1. Glaswol Dakisolatie:

Glaswol is een van de meest gebruikte isolatiematerialen voor daken. Het is licht van gewicht, heeft uitstekende isolatiewaarden en is relatief betaalbaar. Het kan echter alleen worden geplaatst als er al een onderdak aanwezig is. De binnenzijde moet altijd worden afgewerkt met een dampscherm om vochtopname te voorkomen. De prijs voor glaswolisolatie begint vanaf €20 per vierkante meter (exclusief btw en inclusief plaatsing).

 1. Dakisolatieplaten:

Isolatieplaten zijn ideaal als je de beschikbare ruimte onder het dak optimaal wilt benutten. Ze hebben hoge isolatiewaarden en zijn verkrijgbaar vanaf 4 cm dikte. Zelfs als er geen onderdak aanwezig is, zijn er speciale isolatieplaten beschikbaar om water tegen te houden en af te voeren naar de onderkant van het dak. Het dampscherm kan snel en eenvoudig worden afgedicht met speciale aluminiumtape. De prijs voor dakisolatieplaten begint vanaf €25 per vierkante meter (exclusief btw en inclusief plaatsing).

 • Rotswol Dakisolatie: Rotswol heeft een hogere densiteit dan glaswol, wat zorgt voor betere geluidsisolatie. Het materiaal wordt vervaardigd uit gesmolten vulkanisch gesteente en heeft een wollige structuur. Rotswolisolatie, zoals de Delta platen van Rockwool met hun driehoekige vorm, kan perfect in het dak worden geplaatst. Het is niet brandbaar, maar minder bestand tegen ongedierte. De prijs voor rotswolisolatie begint vanaf €35 per vierkante meter (exclusief btw en inclusief plaatsing).

 • PUR Spuitisolatie: PUR spuitisolatie is het meest eenvoudig te plaatsen isolatiemateriaal. Het vult moeiteloos elke kier en isoleert zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen. Het bestaat uit twee componenten die bij samenvoeging direct uitzetten en schuim vormen. Het materiaal is stabiel en vormvast, maar kan alleen worden geplaatst door een isolatiespecialist. De prijs voor PUR spuitisolatie begint vanaf €30 per vierkante meter (exclusief btw en inclusief plaatsing).

Inblaasisolatie: Inblaasisolatie omvat losse isolatiematerialen die tussen de houten balken van je dak worden geblazen. Je kunt verschillende isolatiematerialen laten inblazen, zoals glaswol, cellulose of glasvezels. Om een goede hechting van het isolatiemateriaal te garanderen, voegt een isolatiespecialist een kleefstof toe. Dit type isolatie is ideaal voor moeilijk bereikbare en holle ruimtes, milieuvriendelijk en recyclebaar, maar lastig om zelf aan te brengen. De prijs voor inblaasisolatie varieert tussen €15 en €35 per vierkante meter (exclusief btw en inclusief plaatsing).

Welk type dakisolatie je het beste kunt kiezen, hangt sterk af van de specifieke situatie van jouw dak. Factoren zoals de staat van je dak, het type dak, en de gewenste isolatiemethode spelen een rol in je uiteindelijke keuze.

Belangrijke punten om in gedachten te houden bij dakisolatie zijn onder andere:

 • De prijs is niet altijd de belangrijkste factor bij de keuze van isolatiemateriaal.
 • Elk isolatiemateriaal heeft specifieke toepassingsmogelijkheden, dus kies zorgvuldig.
 • Het aanbrengen van een dampscherm is cruciaal om vochtproblemen te voorkomen.
 • De dikte van het isolatiemateriaal beïnvloedt de isolatiewaarde.
 • Vermijd koudebruggen door een goede aansluiting van de isolatie.

Een ervaren isolatiespecialist kan je helpen bij het kiezen van het juiste materiaal en zorgt voor een snelle en correcte plaatsing. Neem contact op met professionals in jouw regio via ons offerteformulier om vrijblijvend offertes te ontvangen voor jouw dakisolatie project in Nuenen .

Vloerisolatie in Nuenen: Een Slimme Keuze voor Energiebesparing

Het isoleren van de kruipruimte van je woning in Nuenen kan je een aanzienlijke besparing op je energierekening opleveren, namelijk gemiddeld 10 tot 15%. Bovendien zorgt vloerisolatie ervoor dat de vloer comfortabel warm blijft en de binnentemperatuur minder snel afkoelt. De beste methode voor kruipruimte isolatie hangt af van factoren zoals vochtproblemen en de toegankelijkheid van de kruipruimte. Hier lees je alles over de beschikbare mogelijkheden, kosten en voordelen van vloerisolatie.

Wat is een kruipruimte?

Een kruipruimte, ook wel kruipkelder genoemd, is de ruimte tussen de grond/bodem en de onderkant van de begane vloer van een woning. Gemiddeld heeft de kruipruimte een hoogte van 70 à 80 cm. Het dient als een natuurlijke barrière tussen de vochtige grond en de vloer van de woning. Ventilatieopeningen in de gevel zorgen voor een lichte vorm van ventilatie in de kruipruimte om condensatie van grondvocht te voorkomen. Bovendien dient de kruipruimte als verborgen ruimte voor leidingen zoals gas, water en elektriciteit. Moderne materialen en bouwtechnieken hebben echter de noodzaak van een kruipruimte verminderd.

Kosten van vloerisolatie in de kruipruimte:

 De kosten variëren van € 15 tot € 40 per vierkante meter (exclusief btw, inclusief plaatsing). Vraag offertes op maat aan voor vloerisolatie in Nuenen.
Het isoleren van je kruipruimte in Nuenen is een verstandige investering om energie te besparen en je wooncomfort te verbeteren. Neem de eerste stap naar een energiezuinigere woning en vraag offertes aan voor vloerisolatie in Nuenen.

Hoe kun je de kruipruimte isoleren?

De beste methode voor kruipruimte isolatie is sterk afhankelijk van de toegankelijkheid van de kruipruimte. Er zijn twee belangrijke methoden om de kruipruimte te isoleren: vloerisolatie via de kruipruimte en bodemisolatie in de kruipruimte. Soms is een combinatie van beide methoden ook mogelijk.

Optie 1: Toegankelijke kruipruimte isoleren met vloerisolatie
Wanneer de kruipruimte voldoende toegankelijk is (vanaf ongeveer 45 cm) en je er dus minstens kunt kruipen, kun je ervoor kiezen om de vloer van de woning van onderaf te isoleren. Het grote voordeel van deze methode is dat de vloer zelf geïsoleerd wordt, waardoor er geen direct contact is tussen de vloer en de koude, vochtige lucht in de kruipruimte.

Welk isolatiemateriaal voor vloerisolatie via de kruipruimte?

Bij vloerisolatie via de kruipruimte wordt isolatiemateriaal tegen het plafond van de kruipruimte aangebracht. Dit kan isolatieplaten (zoals PUR, EPS, enz.) of isolatiedekens (zoals glaswol, rotswol, enz.) omvatten. Deze materialen zijn doorgaans al voorzien van een dampscherm, waardoor vocht niet bij de vloer kan condenseren.

Het isoleren van de kruipruimte met PUR of ander isolatieschuim (bijv. icynene) is een veelvoorkomende keuze vanwege de snelheid en het gemak van aanbrengen, wat doorgaans ook de meest kosteneffectieve isolatiemethode is. Dit is vooral handig als er buizen aan het plafond van de kruipruimte lopen, omdat isolatieschuim een naadloze isolatieschil kan creëren.

Gratis offerte

Ik wil een gratis offerte voor mijn situatie

Uw comfort begint met een simpele stap. Vul ons offerteaanvraagformulier in en laat ons de eerste stap zetten naar een beter geïsoleerd en energiezuiniger huis

Kleinschalige Isolatie, Grote Resultaten

Uw Garantie voor Kwalitatieve Isolatie

Offerte aanvraag

ik ben overtuigd wil een gratis offerte
  Bent u eigenaar van de woning?