spouwmuurisolatie verschillende materialen

spouwmuurisolatie materialen #beste

de 3 meest geschikte materialen voor spouwisolatie

Op zoek naar de beste spouwmuurisolatie? Ontdek de top 3 isolatiematerialen voor spouwmuren die zorgen voor maximale energie-efficiëntie en comfort in je huis. Leer meer over de voordelen en eigenschappen van deze isolatiekeuzes
spouwmuurisolatie eps parels

Uw woningisolatie naar een hoger niveau

Verhef je woning naar een hoger niveau met spouwmuurisolatie. Ontdek hoe deze geavanceerde isolatietechniek niet alleen de energie-efficiëntie optimaliseert, maar ook het comfortniveau in je huis verhoogt. Investeer in de duurzaamheid en prestaties van je woning met hoogwaardige spouwmuurisolatie.

spouwmuurisolatie eps parels

HR+++ eps parels spouwmuurisolatie

HR+++ EPS parels zijn isolatiematerialen die worden gebruikt voor spouwmuurisolatie. Deze parels zijn gemaakt van geëxpandeerd polystyreen (EPS), ook wel bekend als piepschuim. De term "HR+++" staat voor een zeer hoge isolatiewaarde. Spouwmuurisolatie is een methode om de spouwmuur van een gebouw te isoleren. De spouwmuur is de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur van een gebouw. Door deze ruimte op te vullen met isolatiemateriaal, zoals HR+++ EPS parels, kan warmteverlies worden verminderd, wat resulteert in een energiezuiniger en comfortabeler binnenklimaat. HR+++ EPS parels zijn ontworpen om een uitstekende thermische isolatie te bieden. Ze hebben een hoge isolatiewaarde, wat betekent dat ze warmte goed vasthouden en kou goed buiten houden. Hierdoor kan de energie-efficiëntie van een gebouw worden verbeterd, wat leidt tot lagere energiekosten. Bovendien zijn EPS parels licht van gewicht, vochtbestendig en duurzaam, wat ze tot een populaire keuze maakt voor spouwmuurisolatie. Bij het aanbrengen van HR+++ EPS parels worden kleine openingen in de buitenmuur gemaakt, waardoor het isolatiemateriaal in de spouwmuur wordt geïnjecteerd. Dit proces vereist gespecialiseerde apparatuur en vakmanschap. Het is belangrijk om een professioneel isolatiebedrijf in te schakelen om de spouwmuurisolatie met HR+++ EPS parels correct uit te voeren, om de gewenste energiebesparingen te bereiken.

0+

per dag worden gemiddeld 86 woningen geïsoleerd

0mil m2

Er is al meer dan 2 miljoen vierkante meter geïsoleerd aan spouwmuren

Offerte vraagt u hier aan

De beste isolatiespecialisten

Altijd uw offerte vergelijkenmet 3 specialisten

 1. bedrijfsgegevens van de ondernemer.
 2. de geldigheidsduur van de offerte.
 3. een goede omschrijving van het werk.
 4. de levertijd.
 5. de prijs.
 6. de betalingstermijn.
 7. de voorwaarden.
 8. eventueel duidelijke voorafgaande inspectie
 • hebben ruime ervaring op het gebied van spouwmuurisolatie.
 • werken met verschillende soorten isolatiemateriaal.
 • staan kwalitatief goed bekend.
 • zijn servicegericht.
 • zijn aangesloten bij branche-verenigingen als Venin.
 • werken met KOMO-garantie.

Een gecertificeerd product bewijst kwaliteit en dat maakt certificeren een investering die altijd rendeert. Een productcertificaat betekent steekproefsgewijs controle op uw product, het productieproces, het kwaliteitssysteem en de seriële productie. Dat SKG-IKOB er onafhankelijk en extern op toeziet dat uw product aan de afgesproken eisen voldoet, geeft uw klant vertrouwen. Nu én in de toekomst. Daar kun je op bouwen!

offerte vergelijken

wij helpen u aan de #beste isolatiespecialisten

Met onze kennis en ervaring garanderen we de beste kwaliteit aan isolatiespecialisten.

De Beste specialisten

voor uw woningsiolatie op 1 adres

Duurzaam

Met isolatie bespraart u niet alleen op uw energiekosten. Het milieu plukt daar ook de vruchten van.

offerte aanvraag
  Bent u eigenaar van de woning?  Our Blog

  Latest News

  Ideaal voor na-isolatie van een al geïsoleerde spouwmuur

  Isolatie herstellen doet u met Foam isolatie,is er al isolatie aanwezig?verzakt of verpulvert? kijk hier naar evt mogelijkheden.

  spouwmuurisolatie met schuim

  spouwmuurisolatie met schuim

  Foam spouwmuurisolatie

  1. Uitstekende isolatiewaarde: Foamisolatie biedt een hoge thermische weerstand, waardoor het een zeer effectieve isolatieoplossing is. Het helpt om warmteverlies door de spouwmuur te verminderen, wat resulteert in een betere energie-efficiëntie van het gebouw.
  2. Luchtdichting: Foamisolatie kan kieren en naden in de spouwmuur afdichten, waardoor tocht wordt geminimaliseerd. Dit draagt bij aan een comfortabeler binnenklimaat en verdere energiebesparingen.
  3. Waterbestendigheid: Afhankelijk van het type foamisolatie kan het waterbestendig zijn, wat vochtproblemen in de spouwmuur kan voorkomen.
  4. Duurzaamheid: Foamisolatie is over het algemeen duurzaam en heeft een lange levensduur. Het behoudt zijn isolerende eigenschappen gedurende vele jaren zonder significante degradatie.
  5. Geluidsisolatie: Foamisolatie kan ook helpen bij geluidsisolatie, waardoor geluid van buitenaf wordt verminderd en het geluidsniveau binnen het gebouw wordt beheerst.
  6. Snelle installatie: Het aanbrengen van foamisolatie kan relatief snel worden gedaan, waardoor de verstoring voor bewoners wordt geminimaliseerd.
  7. Ruimtebesparend: Foamisolatie is ideaal voor smallere spouwmuren en en bij spouwmuren welke al deels geisoleerd zijn.
  8. Milieuvriendelijke opties: Er zijn milieuvriendelijke varianten beschikbaar, zoals biologisch afbreekbaar schuim of schuim gemaakt van gerecyclede materialen.


  Het is echter belangrijk om op te merken dat de effectiviteit en voordelen van foamisolatie afhankelijk zijn van het specifieke type foam en de kwaliteit van de installatie. Het is verstandig om een professioneel isolatiebedrijf in te schakelen om de isolatie correct te installeren en het meest geschikte type foamisolatie te kiezen op basis van jouw specifieke behoeften en de locatie van het gebouw.

  Foam isolatie

  spouwmuurisolatie met schuim

  TOEPASSING VAN AMINOFOAM

  AMINOFOAM is een milieuvriendelijke luchtgeblazen isolatieschuim welke kan worden toegepast bij het (na-)isoleren en herstellen van spouwmuurisolatie. Via kleine gaatjes in het voegwerk wordt Aminofoam in de spouw gespoten.

  Grootste voordeel hierbij is de sterke vullende eigenschap, ook bij smalle spouwbreedtes. Het schuim bereikt hierbij alle (ook de kleinste) holle ruimtes en vult deze volledig op waardoor de isolatie volledig homogeen is. Denk hierbij aan wol of verzakte isolatieplaten.

  Ook voor het herstellen van oud UF- schuim is AMINOFOAM uitstekend geschikt. Herstel is veel goedkoper dan eerst de huidige isolatie te moeten verwijderen en daarna opnieuw te isoleren.

  KENMERKEN VAN AMINOFOAM

  • Uitstekende isolatiewaarde 0.032
  • Brandklasse B2
  • Drooggewicht ca 12kg m3
  • Geluidabsorberend
  • Temperatuur ongevoelig
  • Geen spons effect, zuigt geen water op
  • Goede afdichting van kieren en naden
  • Schuim zonder cfk alleen maar met lucht
  • Geen milieubelasting